TRASTORN D’ANSIETAT GENERALITZADA

novembre 16, 2011  |   General   |     |   Cap Comentari

Les característiques principals de les persones que pateixen un trastorn d’ansietat generalitzada (TAG) són els següents: 1. una PREOCUPACIÓ EXCESSIVA , per petits problemes o problemes habituals i tendència d’anticipació de esdeveniments negatius; i 2. una sèrie de SÍMPTOMES FÍSICS que poden ser palpitacions, sudoració, tremolors, boca seca, cansament fàcil, irritabilitat, dificultats per concentrar-se, tensió muscular, insomni.

La forma de presentació pot ser molt variable, de vegades es consulta per tristesa, altres per insomni, de vegades per dolors o altres molèsties com pot ser mal de cap, problemes digestius…
El 90% dels pacients que pateixen un TAG, responen de forma positiva a aquesta pregunta: ¿Durant les últimes 4 setmanes, ha estat la major part del temps molest per un sentiment de preocupació, tensió o ansietat?

Tots podem estar preocupats alguna vegada per alguna cosa, això ens ajuda a adaptar-nos i a trobar solucions, però quan l’ansietat és tan gran i exagerada en relació als problemes que afecta al rendiment de la persona i li causa una sèrie de símptomes físics que es mantenen en el temps, podem parlar de trastorn d’ansietat generalitzada.

Entrades relacionades

No hi ha entrades relacionades.