ANSIETAT NORMAL / ANSIETAT PATOLÒGICA

novembre 06, 2011  |   General   |     |   Cap Comentari

L’ANSIETAT és una emoció normal ( comuna) que apareix quan ens trobem davant d’una situació amenaçadora, es a dir quan tenim por. Aquesta emoció s’acompanya d’una sèrie de canvis fisiòlògics que ens preparen per a la defensa o la fugida i que provoquen un augment de la freqüència cardíaca, de la tensió arterial , del ritme de la respiració i també un augment de la tensió muscular. A més l’atenció es focalitza en la situació amenaçadora, deixant de banda els altres assumptes. També poden aparèixer altres canvis com són: tremolors, poliúria i diarrea. Aquests canvis són coneguts per tothom ja que són respostes normals a situacions perilloses.

Ara bé,  l’ANSIETAT és qualifica com a PATOLÒGICA, quan és desproporcionada per la situació, i massa perllongada en el temps. 

Per tant les característiques clíniques dels TRASTORNS D’ANSIETAT són les mateixes que les de l’ansietat normal. Varien únicament en la duració i gravetat, i en que l’atenció de la persona que els presenta se centra en els símptomes de l’ansietat, atribuint per exemple l’acceleració cardíaca a l’existència d’una malaltia al cor, o també en el que poden pensar els altres si li noten un d’aquests símptomes, com ara el tremolor de les mans.

Entrades relacionades

No hi ha entrades relacionades.